COM EVITAR INTOXICACIONS ALIMENTÀRIES
Aquesta vegada parlarem de conceptes bàsics sobre les intoxicacions alimentàries i la seua prevenció, que com bé diu el refrany: "més val prevenir que guarir.."
Les intoxicacions alimentàries es produïxen quan prenem algun aliment en mal estat o contaminat, per tant, per evitar les intoxicacions, hem de seguir alguns consells com per exemple:
- És important que ens fixem en la data de caducitat que duen les etiquetes dels aliments i consumir-los abans d'aquesta data.
- Els xiquets i xiquetes deurien llavar-se les mans abans de menjar i llavar els aliments que es consumisquen crus com la fruita i les hortalisses, per eliminar-ne els possibles microorganismes.
- Abans de menjar un aliment s'ha de comprovar que estiga en bon estat, s'ha d'observar que no tenen colors o olors estranys, que els envasos en els quals es conserven no estan deteriorats o unflats, etc.
- Convé cuinar els aliments que oden contindre microorganismes o paràsits, com el sous, el peix o algun tipus de carn. El peix convé congelar-lo almenys dos dies si s'ha de consumir cru.
- Els aliments congelats, millor consumir-los quan s'hagen descongelat i mai s'han de congelar de nou.
Després d'haver llegit èsto, l'alumnat podría contestar aquestes preguntes:
podríes explicar per què convé mirar la data de caducitat d'un aliment envasat?
consumiríes el contingut d'una llanda de tonyina en conserva que està unflada?

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.